Магазин Дани

Друштво

Фризура у ученичком салону за ситне паре

Маријана Толимир | 13. фебруар 2018. | 13:54 | Друштво

Фризура у ученичком салону за ситне паре

Ушушкан и сакривен у једној згради на Радијалцу налази се сасвим посебан фризерски салон – салон у ком фризерски занат уче ђаци Средње медицинске школе, али у ком је свака муштерија добродошла.

 

Креативан и исплатив посао, али и занат у рукама који пружа бројне могућности – од сопственог салона, па до одласка у иностранство. Иако до дипломе у рукама имају још годину и по дана школовања, ове девојчице за себе кажу да су већ фризерке. Пеглање, али и увијање косе омиљене су им технике.

„Јако ми се свиђа овај смер, волим да се бавим косом. Највише волим да правим коврдже, као и да пеглам косу. Када завршим школу, хтела бих да отворим свој салон,“ каже Регина Пипиц.

„Уписала сам овај смер јер волим да се бавим фризерајем, и све ми се јако свиђа. Пуно тога смо научили, како да правимо коврдже и пегламо косу, како да перемо и како да сушимо косу. Када завршим школу, желела бих да одем у иностранство, и да отворим тамо један салон,“ надовезује се Нина Фазекаш.

Сада је на реду нешто компликованија техника „балејаж“ коју ове девојчице уче на једној од својих школских другарица, која је како каже, хтела да промени боју косе.

Током школовања које проводе највећим делом у салону, уче и друге,  не само модерне технике, већ и све оно што чини фризерски занат – фарбање, шатирање, шишање косе, као и минивал, увијање, али и прављење пунђи и свечаних фризура.

И цене су заиста као ни у једном другом салону – прање и фенирање косе стаје свега 150 динара, колико кошта и шишање, а ове будуће фризерке радо дочекују сваку муштерију, која ће из салона изаћи као и из било ког другог, јер се све дешава под будним оком њихове професорке. А осим што могу да искусе „прави“ рад, зарађени новац им је потребан за куповину шампона и другог неопходног материјала.

Остале вести из ове категорије