Магазин Дани

Друштво

Фризура у ученичком салону за ситне паре

Маријана Толимир | 12. фебруар 2018. | 13:54 | Друштво

Фризура у ученичком салону за ситне паре

Уšуšкан и сакривен у једној згради на Радијалцу налази се сасвим посебан фризерски салон – салон у ком фризерски занат уче ђаци Средње медицинске šколе, али у ком је свака муšтерија добродоšла.

 

Креативан и исплатив посао, али и занат у рукама који пружа бројне могућности – од сопственог салона, па до одласка у иностранство. Иако до дипломе у рукама имају јоš годину и по дана šколовања, ове девојчице за себе кажу да су већ фризерке. Пеглање, али и увијање косе омиљене су им технике.

„Јако ми се свиђа овај смер, волим да се бавим косом. Највиšе волим да правим коврдже, као и да пеглам косу. Када заврšим šколу, хтела бих да отворим свој салон,“ каже Регина Пипиц.

„Уписала сам овај смер јер волим да се бавим фризерајем, и све ми се јако свиђа. Пуно тога смо научили, како да правимо коврдже и пегламо косу, како да перемо и како да суšимо косу. Када заврšим šколу, желела бих да одем у иностранство, и да отворим тамо један салон,“ надовезује се Нина Фазекаš.

Сада је на реду неšто компликованија техника „балејаж“ коју ове девојчице уче на једној од својих šколских другарица, која је како каже, хтела да промени боју косе.

Током šколовања које проводе највећим делом у салону, уче и друге,  не само модерне технике, већ и све оно šто чини фризерски занат – фарбање, šатирање, šиšање косе, као и минивал, увијање, али и прављење пунђи и свечаних фризура.

И цене су заиста као ни у једном другом салону – прање и фенирање косе стаје свега 150 динара, колико коšта и šиšање, а ове будуће фризерке радо дочекују сваку муšтерију, која ће из салона изаћи као и из било ког другог, јер се све деšава под будним оком њихове професорке. А осим šто могу да искусе „прави“ рад, зарађени новац им је потребан за куповину šампона и другог неопходног материјала.

Остале вести из ове категорије