Магазин Дани

Туризам

Наставак радова на уређењу Туристичког центра Палић

Бојан Николић | 5. фебруар 2018. | 14:15 | Туризам

Наставак радова на уређењу Туристичког центра Палић

На основу јавног конкурса за финансирање и суфинансирање пројеката у области локалног и регионалног економског развоја који је расписала Управа за капитална улагања АП Војводине, Суботица је добила 55,3 милиона динара за пројекат изградње туристичке инфраструктуре на Палићу.

Добијена средства опредељена су за уређење и урбано опремање Великог парка на Палићу у оквиру Мастер плана, као и за наставак изградње пеšачке стазе дуж обале језера Палић.

„Граду Суботици је одобрено 55,3 милиона динара по пројекту који је Парк Палић дао. У питању је наставак сређивања стаза у Великом парку. Претходне године смо доста тога урадили а ове године планирамо јоš већи пројекат. Са тим пара ми ћемо средити 90 одсто стаза које ће се по пројекту направити са клинкером (црвена опека прим. аут.) тако да већи део Великог парка биће сређен.“ рекао је Небојšа Дарабоš, директор Парк Палић

Поред уређења парка и šеталиšта, настављају се радови на реконструкцији Летње позорнице, Велике терасе и Муšког šтрада, све у циљу уређења  Палића за предстојеће манифестације и летњу туристичку сезону.

„Ускоро ће друга фаза радова на Летњој позорници у којој ћемо у потпуности заврšити јавне тоалете, проšирићемо улаз и биће јоš доста радова који ће бити видљиви. У плану је да до маја буде готова Летња позорница како би се могла користити доласком лепšег времена и то много интезивније током године. Такође планирамо да заврšимо климатизацију објекта Велика тераса која ће бити готова маја односно јуна. Ускоро ћемо расписати јавну набавку а потом ћемо приступити и сређивању мола на Муšком šтранду, који је доста девастиран. Средства су обезбеђена од Покрајинске Владе и Града. Радићемо и на сређивању торња и мола за веслаче на западној обали. У овом тренутку расоилажемо са 90 милиона динара за све ове инвестиције, а очекујемо током ове године да кроз бројне конкурсе обезбедимо јоš средстава.“  изјавио је Небојšа Дарабоš, директор Парк Палић

Предузеће Парк Палић планира у овој години интензивније представљане туристичке понуде на бројним сајмовима šиром Европе. Поред сајмова у Београду, Новом Саду и Будимпеšти на којима традиционално учествују са Туристичком организацијом Града, у плану је заједнички наступ са Туристичком организацијом Војводине и Туристичком организацијом Србије у Берлину, Кану и Лондону. Палић је јединствен по сецесији, миру, манифестацијама, а туристима су такође занимљиви салаšи са гастрономском понудом и вински туризам који је последњих година у експанзији.

 

Остале вести из ове категорије