Магазин Дани

Туризам

Наставак радова на уређењу Туристичког центра Палић

Бојан Николић | 6. фебруар 2018. | 14:15 | Туризам

Наставак радова на уређењу Туристичког центра Палић

На основу јавног конкурса за финансирање и суфинансирање пројеката у области локалног и регионалног економског развоја који је расписала Управа за капитална улагања АП Војводине, Суботица је добила 55,3 милиона динара за пројекат изградње туристичке инфраструктуре на Палићу.

Добијена средства опредељена су за уређење и урбано опремање Великог парка на Палићу у оквиру Мастер плана, као и за наставак изградње пешачке стазе дуж обале језера Палић.

„Граду Суботици је одобрено 55,3 милиона динара по пројекту који је Парк Палић дао. У питању је наставак сређивања стаза у Великом парку. Претходне године смо доста тога урадили а ове године планирамо још већи пројекат. Са тим пара ми ћемо средити 90 одсто стаза које ће се по пројекту направити са клинкером (црвена опека прим. аут.) тако да већи део Великог парка биће сређен.“ рекао је Небојша Дарабош, директор Парк Палић

Поред уређења парка и шеталишта, настављају се радови на реконструкцији Летње позорнице, Велике терасе и Мушког штрада, све у циљу уређења  Палића за предстојеће манифестације и летњу туристичку сезону.

„Ускоро ће друга фаза радова на Летњој позорници у којој ћемо у потпуности завршити јавне тоалете, проширићемо улаз и биће још доста радова који ће бити видљиви. У плану је да до маја буде готова Летња позорница како би се могла користити доласком лепшег времена и то много интезивније током године. Такође планирамо да завршимо климатизацију објекта Велика тераса која ће бити готова маја односно јуна. Ускоро ћемо расписати јавну набавку а потом ћемо приступити и сређивању мола на Мушком штранду, који је доста девастиран. Средства су обезбеђена од Покрајинске Владе и Града. Радићемо и на сређивању торња и мола за веслаче на западној обали. У овом тренутку расоилажемо са 90 милиона динара за све ове инвестиције, а очекујемо током ове године да кроз бројне конкурсе обезбедимо још средстава.“  изјавио је Небојша Дарабош, директор Парк Палић

Предузеће Парк Палић планира у овој години интензивније представљане туристичке понуде на бројним сајмовима широм Европе. Поред сајмова у Београду, Новом Саду и Будимпешти на којима традиционално учествују са Туристичком организацијом Града, у плану је заједнички наступ са Туристичком организацијом Војводине и Туристичком организацијом Србије у Берлину, Кану и Лондону. Палић је јединствен по сецесији, миру, манифестацијама, а туристима су такође занимљиви салаши са гастрономском понудом и вински туризам који је последњих година у експанзији.

 

Остале вести из ове категорије