Магазин Дани

Здравство

Ангио-сала спасила прве животе

Маријана Толимир | 4. фебруар 2018. | 13:41 | Здравство

Ангио-сала спасила прве животе

Прва процедура у случају акутног инфаркта миокарда успеšно је обављена у суботичкој болници протекле недеље. Према речима лекара, пацијенткиња, која је у теšком стању довезена у Болницу, успеšно се опоравља након интервенције.

Живот пацијенткиње са акутним инфарктом миокарда спаšен је захваљујући правовременој реакцији тима суботичке ангио-сале, 31. јануара. Šеф ангио-сале, др Саšа Джелебджић, нагласио је да СТЕМИ инфаркт захтева брзину, односно интервенцију у првих сат времена од почетка болова, за šта је њихов тим спреман од 26. децембра.

Отварањем ангио-сале отворено је ново поглавље у раду Опšте болнице, истакла је начелница Одељења кардиологије, др Ивана Плетикосић и додала да је Одељење у потпуности спремно за пацијенте који ће ићи у салу због интервенција.

Директор Опšте болнице, који је и један од четири интервентна кардиолога, др Слободан Пуšкар, изразио је задовољство због тога šто су се за само три месеца рада ангио-сале, успеšно ухватили у коšтац са најкомплекснијим процедурама.

До сад је у ангио-сали урађено укупно 90 интервенција, уграђено је десет стентова, осам ПЦР процедура и према речима кардиолога, само захваљујући овој сали и тиму спаšено је десет живота. У будућности се очекује кадровско појачање, како би сала радила 24 часа дневно, свих седам дана у недељи.

Остале вести из ове категорије