Магазин Дани

Здравство

Осцилације времена не пријају ни болесним ни здравим особама

Каролина Башић | 1. фебруар 2018. | 14:14 | Здравство

Осцилације времена не пријају ни болесним ни здравим особама

Осцилације времена и неуобичајено високе температуре за ово доба године, нимало не погодују како људима који имају здравствене проблеме, тако ни онима који су потпуно здрави. Пролеће кад му време није, а потом нагло захлађење, које се најављује од сутра, лакšе можемо да пребродимо уколико се придржавамо савета стручњака, прописане терапије и додатно поведемо рачуна о исхрани и физичкој активности.

Сведоци смо неуобичајених временских прилика за ово доба године. На промене атмосферских услова највиšе реагују особе које пате од неке хроничне болести односно срчани болесници, асматичари, особе које болују од повиšеног крвног притиска, као и психијатријски болесници, док на повећану влажност ваздуха и појачан ветар могу да реагују особе које пате од неке кожне болести.

Осим на хроничне болеснике, промене времена утичу и на особе које немају здравствених проблема и то у виду главобоље, вртоглавице, мучнине, поспаности, раздражљивости и  безвољности. Стручњаци саветују умереност у свему.

У протеклом месецу број интервенција Службе хитне медицинске помоћи био је повећан, а осим у кућним условима, бележе се интервенције и на јавним местима. У току 24 сата, просечан број интервенција у јануару био је 99.

Остале вести из ове категорије