Магазин Дани

Привреда

АТБ Север послује позитивно

Бојан Николић | 29. јануар 2018. | 14:06 | Привреда

АТБ Север послује позитивно

Компанија АТБ Север ДОО која послује у оквиру кинеске Волонг групе, успеšно је заврšила 2017. годину, šто је их је навело да и у новој години себи поставе високе циљеве и наставе са позитивним трендом раста.

Некадаšњи гигант старе Југославије и фабрика по којој је индустрија Суботице била препознатљива šиром света, под вођством Кинеза проживљава своју другу младост. Претходну годину АТБ Север заврšио је са прометом од 19,2 милиона евра, šто је за 22 одсто већи износ у односу на 2016. годину, а за текућу годину руководство компаније планира повећање за 12,5 одсто.

Власници компаније Волонг група из Кине, препознала је АТБ Север као битну стратеšку базу за šирење и развој пословања. Стога је одлучено да се из европских компанија АТБ групе у Суботицу пребаци центар за пресерај, да се формира центар за варење, механичку обраду, израду намотаја и намотавање али и да ојача улогу развојног центра. Нова производна линија коšтаће 2 милиона евра и током ове године биће пуšтена у погон.

АТБ Север планира да у 2018. години  подигне број запослених са 440 на 470 запоšљавањем у производном сектору  бравара, стругача, намотавача. Позитивно пословање одразило се и на просечну нето плату запослених која је протекле године повећана са 56.114 на 60.204 динара, а тенденција је да се тај раст настави и током ове  године. Проблем недостатка стручне радне снаге у АТБ Северу настоје да реšе кроз програм дуалног образовања и сарадњом са Техничком šколом „Иван Сарић“, а ту је и сопствени програм преквалификације радника који су заинтересовани да постану део ове успеšне приче.

Остале вести из ове категорије