Магазин Дани

Туризам

Зимовање све популарније међу суграђанима

Бојан Николић | 19. јануар 2018. | 13:15 | Туризам

Зимовање све популарније међу суграђанима

Зимска туристичка сезона на планинама у пуном је јеку. Како смо сазнали у туристичким агенцијама, Суботичани којима материјална ситуација то дозвољава,  годишњи одмор проводе у скијашким центрима у Србији и иностранству али су им занимљиве и  бање као и далеке, топлије  дестинације.

Наши суграђани су у највећем броју заинтересовани за домаће планинске центре. Најатрактивнији и најпопуларнији је Копаоник који је прави рај за скијаше, док је на другом месту Златибор, погоднији за породицу са млађом децом али и за оне старије. Туристе из нашег града ове године можете пронаћи и у Бугарској у популарним скијашким центрима Банско и Боровец,  али и на Јахорини, која је традиционално популарна међу онима који воле зимске спортове. Због високих цена смештаја и ски паса, за скијашке центре широм Алпа одлучује се мали број наших суграђана.

„Што се тиче овогодишње зимске туристичке сезоне која је увелико у јеку, интересовање Суботичана генерално за зимовања као и за wеллнес је велико. Бележи се пораст интересовања за бројне дестинације, и дефинитивно у односу на прошлу годину, више суграђана се окреће зимовању и wеллнесу. Када говоримо о зимовању најпопуларнији је Копаоник, а наравно популаран је и Златибор.“ рекла је Сузана Лукач, Туристичка агенција САМ

У текућој зимској сезони,  Суботичани су заинтересовани и за аранжмане у словеначким и мађарским бањама. Они који не воле снег и хладноћу, спас од ниских температура траже на дестинацијама где је увелико лето па су тренутно најпопуларнији Тајланд и Занзибар, који су нижим ценама привукли велики број туриста.

Иако у туристичким агенцијама кажу да је интересовање за зимске аранжмане велико, Суботичани које смо данас анкетирали кажу да ове године не размишљају о зимовању, првенствено због финансијских разлога.

АНКЕТА

Велики број наших суграђана који успевају да уштеде који динар за путовање током годишњег одмора, ипак се пре опредељује за летовање него за зимовање. Како би прошли што јефтиније, многи већ сада уплаћују аранжмане и то углавном за летовалишта у Грчкој и Турској, у којима ће се, према речима туристичких радника, предстојећег лета тражити лежај више.

 

 

Остале вести из ове категорије