Магазин Дани

Туризам

Зимовање све популарније међу суграђанима

Бојан Николић | 18. јануар 2018. | 13:15 | Туризам

Зимовање све популарније међу суграђанима

Зимска туристичка сезона на планинама у пуном је јеку. Како смо сазнали у туристичким агенцијама, Суботичани којима материјална ситуација то дозвољава,  годиšњи одмор проводе у скијаšким центрима у Србији и иностранству али су им занимљиве и  бање као и далеке, топлије  дестинације.

Наšи суграђани су у највећем броју заинтересовани за домаће планинске центре. Најатрактивнији и најпопуларнији је Копаоник који је прави рај за скијаšе, док је на другом месту Златибор, погоднији за породицу са млађом децом али и за оне старије. Туристе из наšег града ове године можете пронаћи и у Бугарској у популарним скијаšким центрима Банско и Боровец,  али и на Јахорини, која је традиционално популарна међу онима који воле зимске спортове. Због високих цена смеšтаја и ски паса, за скијаšке центре šиром Алпа одлучује се мали број наšих суграђана.

„Šто се тиче овогодиšње зимске туристичке сезоне која је увелико у јеку, интересовање Суботичана генерално за зимовања као и за wеллнес је велико. Бележи се пораст интересовања за бројне дестинације, и дефинитивно у односу на проšлу годину, виšе суграђана се окреће зимовању и wеллнесу. Када говоримо о зимовању најпопуларнији је Копаоник, а наравно популаран је и Златибор.“ рекла је Сузана Лукач, Туристичка агенција САМ

У текућој зимској сезони,  Суботичани су заинтересовани и за аранжмане у словеначким и мађарским бањама. Они који не воле снег и хладноћу, спас од ниских температура траже на дестинацијама где је увелико лето па су тренутно најпопуларнији Тајланд и Занзибар, који су нижим ценама привукли велики број туриста.

Иако у туристичким агенцијама кажу да је интересовање за зимске аранжмане велико, Суботичани које смо данас анкетирали кажу да ове године не размиšљају о зимовању, првенствено због финансијских разлога.

АНКЕТА

Велики број наšих суграђана који успевају да уšтеде који динар за путовање током годиšњег одмора, ипак се пре опредељује за летовање него за зимовање. Како би проšли šто јефтиније, многи већ сада уплаћују аранжмане и то углавном за летовалиšта у Грчкој и Турској, у којима ће се, према речима туристичких радника, предстојећег лета тражити лежај виšе.

 

 

Остале вести из ове категорије