Магазин Дани

Туризам

Раст броја туриста и ноћења у Суботици и на Палићу, за нову годину капацитети одлично попуњени

Бојан Николић | 29. децембар 2017. | 12:09 | Туризам

Раст броја туриста и ноћења у Суботици и на Палићу, за нову годину капацитети одлично попуњени

Суботица и Палић  могу се похвалити растом броја туриста и остварених ноћења, а и за новогодишњу ноћ капацитети су попуњени.

Сецесија, Палић, вински, гастрономски, дентални, сеоски и конференцијски туризам, током године привукли су завидан број туриста у наш град. Забележен је раст  од 5,5 одсто док је број ноћења повећан за 1,4 одсто. Традиционално, највише туриста је из држава региона али се бележи раст гостију из Пољске, Италије и Немачке.

„Структура је таква да је нажалост број домаћих туриста у опадању док је број страних туриста прилично повећан и креће се на нивоу од 13,5 одсто.“ рекао је Нешо Радуловић, в.д. директор ТО Суботице

У Туристичкој организацији задовољни су попуњеношћу туристичких капацитета  поводом предстојећих новогодишњих празника. У Суботици и на Палићу 2018. годину дочекаће групе туриста из Мађарске, Румуније, Бугарске као и бројни домаћи туристи који углавном долазе из Београда, Чачка и других већих градова.

„Према нашим подацима сви хотелски капацитети су попуњени. Слободних капацитета има углавном у приватним смештајима али према досадашњим резервацијама и хотелијери и ми у Туристичкој организацији задовољни смо са попуњености и верујемо да ће новогодишњи празници у Суботици бити дочекани на прави начин.“ изјавио је Нешо Радуловић, в.д. директор ТО Суботице

Суботица је јединствена у Србији са својим брендом дневних журки за дочек Нове године, што у бројне локале и клубове привуче велики број младих али и туриста који желе да осете ту атмосферу. Туристима је занимљив и програм на централном градском тргу, на салашима и у винаријама као и у бројним угоститељским објектима, који су спремни да гостима пруже незабораван провод.

Остале вести из ове категорије