Магазин Дани

Туризам

Раст броја туриста и ноћења у Суботици и на Палићу, за нову годину капацитети одлично попуњени

Бојан Николић | 28. децембар 2017. | 12:09 | Туризам

Раст броја туриста и ноћења у Суботици и на Палићу, за нову годину капацитети одлично попуњени

Суботица и Палић  могу се похвалити растом броја туриста и остварених ноћења, а и за новогодиšњу ноћ капацитети су попуњени.

Сецесија, Палић, вински, гастрономски, дентални, сеоски и конференцијски туризам, током године привукли су завидан број туриста у наš град. Забележен је раст  од 5,5 одсто док је број ноћења повећан за 1,4 одсто. Традиционално, највиšе туриста је из држава региона али се бележи раст гостију из Пољске, Италије и Немачке.

„Структура је таква да је нажалост број домаћих туриста у опадању док је број страних туриста прилично повећан и креће се на нивоу од 13,5 одсто.“ рекао је Неšо Радуловић, в.д. директор ТО Суботице

У Туристичкој организацији задовољни су попуњеноšћу туристичких капацитета  поводом предстојећих новогодиšњих празника. У Суботици и на Палићу 2018. годину дочекаће групе туриста из Мађарске, Румуније, Бугарске као и бројни домаћи туристи који углавном долазе из Београда, Чачка и других већих градова.

„Према наšим подацима сви хотелски капацитети су попуњени. Слободних капацитета има углавном у приватним смеšтајима али према досадаšњим резервацијама и хотелијери и ми у Туристичкој организацији задовољни смо са попуњености и верујемо да ће новогодиšњи празници у Суботици бити дочекани на прави начин.“ изјавио је Неšо Радуловић, в.д. директор ТО Суботице

Суботица је јединствена у Србији са својим брендом дневних журки за дочек Нове године, šто у бројне локале и клубове привуче велики број младих али и туриста који желе да осете ту атмосферу. Туристима је занимљив и програм на централном градском тргу, на салаšима и у винаријама као и у бројним угоститељским објектима, који су спремни да гостима пруже незабораван провод.

Остале вести из ове категорије