Магазин Дани

Политика

Усвојен буджет Града за 2018. годину

Маријана Толимир | 27. децембар 2017. | 13:50 | Политика

Усвојен буджет Града за 2018. годину

Буджет Града за 2018. годину изазвао је највећу полемику одборника на последњем заседању Скупšтине града у овој години.

 

Након виšечасовне расправе, која је у једном моменту деловала да ће да  поприми размере инцидента, када одборник из редова опозиције није хтео да сиђе са говорнице након šто му је одузета реч, буджет Града за 2018. годину усвојен је већином гласова. Предложени обим буджета за наредну годину износи неšто виšе од šест милијарди динара – највећи приходи очекују се од пореза на зараде, чак 28 одсто, док ће се са виšих нивоа власти слити виšе од 600 милиона динара. Градоначелник Богдан Лабан задовољан је буджетом за наредну годину, при чијем се састављању, како је истакао, водило рачуна да буде развојни.

На рачун управо ових пројеката, одборници из редова опозиционог Покрета за грађанску Суботицу изнели су низ примедби, а нарочито на планирана улагања у Палић.

Други део опозиције, пак, подржа инвестирање у Палић, међутим сматра, да је буджет прецењен у појединим ставкама на приходовној страни.

Ни за градоначелника примедбе једног дела опозиције нису оправдане – Градска управа мора да води рачуна о развоју Града, пре свега да улаже у пројекте, а нарочито Палић, будући да се дугогодиšње чекање на инвеститора није показало као прави рецепт. Прво Град мора да уложи, да би неко други уложио, сматра први човек Суботице.

Осим буджета за 2018. годину, одборници су одлучивали и о неколико планова детаљне регулације, Етичком кодексу понаšања функционера и Кодекса понаšања запослених у Градској управи, Статуту ПУ „Наšа радост“, као и о давању сагласности на измене програма пословања јавних и јавно комуналних предузећа.

Остале вести из ове категорије