Магазин Дани

Здравство

„Здраво мед“ проšирио капацитете и увео нове услуге

Бојан Николић | 17. децембар 2017. | 13:25 | Здравство

„Здраво мед“ проширио капацитете и увео нове услуге

Поликлиника „Здраво мед“ проšирила је капацитете свог пословног и радног простора у којима пружају услуге здравственог прегледа. Нови простор простире се на око 150 квадратних метара, који чине четири нове ординације, учионица за обуку пружања прве помоћи и операциона сала.

Завод за здравствену заšтиту радника „Здраво мед“ основан је током 2015. године као приватна лекарска пракса, а вредним радом стручног особља успели су током две и по године да се позиционирају у сам врх система здравствене заšтите у граду. Како је расла сама приватна здравствена установа, рађале су се и нове идеје šто је довело до преласка на ниво Завода за здравствену заšтиту радника.

„Виšе смо били оријентисани према једној превентивној делатности, и схватили да постоје услови да постанемо здравствена установа Завод за здравствену заšтиту радника. Он се тако зове јер је тако регистрован, а пружа сада поготово превентивне услуге везане за службу медицине рада, здравствену заšтиту запослених али и свих других грађана којима су потребне неке услуге тог типа као šто су прегледи ради продужења и добијања возачких дозвола, прегледи за ноšење оружја, прегледи за фирме периодични, систематски, циљани систематски, претходни прегледи, прегледи спортиста итд.“ рекао је др Родољуб Ђурић, Завод за здравствену заšтиту радника „Здраво мед“

Проšирењем капацитета, проšириће се и број превентивних и куративних услуга. Током 2016. године, у „Здраво меду“ обављено је виšе од 2700 класичних односно 2200 куративних услуга прегледа, док статистика за ову годину показује раст на око 4000 превентивних односно 2700 куративних прегледа.  Завод за здравствену заšтиту пружа услуге центра за хипертензију, медицине рада, спортске медицине, плазма терапије, тест оптерећења срца, рехабилитације,  трајне епилације, естетске дерматологије, ендоскопске и гастроентеролоšке дијагностике уз анестезију и мале хируšке интервенције.

Остале вести из ове категорије