Магазин Дани

Здравство

„Здраво мед“ проширио капацитете и увео нове услуге

Бојан Николић | 18. децембар 2017. | 13:25 | Здравство

„Здраво мед“ проширио капацитете и увео нове услуге

Поликлиника „Здраво мед“ проширила је капацитете свог пословног и радног простора у којима пружају услуге здравственог прегледа. Нови простор простире се на око 150 квадратних метара, који чине четири нове ординације, учионица за обуку пружања прве помоћи и операциона сала.

Завод за здравствену заштиту радника „Здраво мед“ основан је током 2015. године као приватна лекарска пракса, а вредним радом стручног особља успели су током две и по године да се позиционирају у сам врх система здравствене заштите у граду. Како је расла сама приватна здравствена установа, рађале су се и нове идеје што је довело до преласка на ниво Завода за здравствену заштиту радника.

„Више смо били оријентисани према једној превентивној делатности, и схватили да постоје услови да постанемо здравствена установа Завод за здравствену заштиту радника. Он се тако зове јер је тако регистрован, а пружа сада поготово превентивне услуге везане за службу медицине рада, здравствену заштиту запослених али и свих других грађана којима су потребне неке услуге тог типа као што су прегледи ради продужења и добијања возачких дозвола, прегледи за ношење оружја, прегледи за фирме периодични, систематски, циљани систематски, претходни прегледи, прегледи спортиста итд.“ рекао је др Родољуб Ђурић, Завод за здравствену заштиту радника „Здраво мед“

Проширењем капацитета, прошириће се и број превентивних и куративних услуга. Током 2016. године, у „Здраво меду“ обављено је више од 2700 класичних односно 2200 куративних услуга прегледа, док статистика за ову годину показује раст на око 4000 превентивних односно 2700 куративних прегледа.  Завод за здравствену заштиту пружа услуге центра за хипертензију, медицине рада, спортске медицине, плазма терапије, тест оптерећења срца, рехабилитације,  трајне епилације, естетске дерматологије, ендоскопске и гастроентеролошке дијагностике уз анестезију и мале хирушке интервенције.

Остале вести из ове категорије