Магазин Дани

Туризам

Преко 2000 Деда Мразева трчало на Палићу

Бојан Николић | 10. децембар 2017. | 14:25 | Туризам

Преко 2000 Деда Мразева трчало на Палићу

Традиционална туристичка манифестација која је отворила зимску туристичку сезону на Палићу „Трка Деда Мразева“, 19. по реду, одржана је јуче.

Обала језера Палић,  била је у знаку препознатљивих црвено-белих костима и капа у којима су учесници по кружној стази трчали и šетали. Празничну атмосферу употпунио је Деда Мраз у својим кочијама и окићена јелка на Великој тераси, šто су бројни малиšани искористили за сликање.

„Можемо рећи са задовољством да смо са овом манифестацијом напунили пунолетство и сада чекамо јубиларну 20. трку која ће бити наредне године на радост малиšана и свих родитеља не само да промовиšемо здрав живот и да се дружимо, већ једноставно мислим да породице требају да у овим бурним временима проведу један дан на Палићу, да проšетају заједно и да увеличају овај дан.“ изјавила је Тимеа Хорват, заменица градоначелника

На овогодиšњој трци, учествовало је виšе од 2000 људи са обележјима најпознатијег деке на свету. У дугој колони било је свих генерација, који су стазу у дужини од једног километра прелазили по избору, у трку или ходањем. На крају трке сви учесници добили су медаље као успомену на учеšће на манифестацији, која представља  почетак зимске туристичке сезоне на обали језера Палић.

„Ова манифестација је изузетно значајна за Палић јер са њом отварамо зимску туристичку сезону и она је једна од манифестација која привлачи велики број посетилаца. У име Парк Палића и моје лично име захваљујем се свим људима који су одлучили да ово недељно преподне проведу на обали језера Палић и да овакво започну прославу новогодиšњих празника.“ рекла је Радмила Šакић, Парк Палић

Поред традиционалне трке, на Великој тераси уприличена је дечија радионица, изложба дечијих радова на тему новогодиšњих и божићних празника а организована је и дечја представа на оба језика. Организатори манифестације су Ултрамаратонски клуб Палиго Палус, Месна заједница Палић и предузеће Парк Палић.

 

Остале вести из ове категорије