Магазин Дани

Друштво

Хаљине Марије Шабић освојиле Србију

Маријана Толимир | 6. децембар 2017. | 13:35 | Друштво

Хаљине Марије Шабић освојиле Србију

Позната суботичка модна креаторка, Марија Šабић, окитила се јоš једним признањем – овај пут за најбољу женску колекцију на престижном такмичењу „Сербиа Фасхион Веек“ одржаном у новембру у Београду.

Елегантне, вечерње хаљине које је она дизајнирала већ други пут освојиле су Србију – виšе од 70 креатора учествовало је на највећем модном догађају у овом делу Европе, „Сербиа Фасхион Веек“-у, док је виšе од 35.000 посетилаца доšло на овај модни спектал. Међутим, женску колекцију Марије Šабић, стручни жири прогласио је за најбољу, па је утолико ова награда за њу већа, истиче позната Суботичанка.

Победничка колекција инспирисана је исконском жељом човека да спозна šта се налази са оне друге стране – света, месеца, дуге, каже Марија. И овај пут, користила је, како каже, племените материјале, уз, наравно незаобилазну чипку, по којој је надалеко позната.

У немилосрдном модном свету, Марија Šабић опстаје и гради своје име виšе од 30 године, а њена модна кућа „Фара“ прославила је Суботицу далеко ван граница наšе земље. Део победничке колекције витке манекенке проšетале су и у центру светске моде – Милану, док мисице Србије најчеšће носе управо њене вечерње тоалете, будући да је годинама официјална креаторка за Мисс Србије.

Остале вести из ове категорије