Магазин Дани

Друштво

Хаљине Марије Шабић освојиле Србију

Маријана Толимир | 7. децембар 2017. | 13:35 | Друштво

Хаљине Марије Шабић освојиле Србију

Позната суботичка модна креаторка, Марија Шабић, окитила се још једним признањем – овај пут за најбољу женску колекцију на престижном такмичењу „Сербиа Фасхион Веек“ одржаном у новембру у Београду.

Елегантне, вечерње хаљине које је она дизајнирала већ други пут освојиле су Србију – више од 70 креатора учествовало је на највећем модном догађају у овом делу Европе, „Сербиа Фасхион Веек“-у, док је више од 35.000 посетилаца дошло на овај модни спектал. Међутим, женску колекцију Марије Шабић, стручни жири прогласио је за најбољу, па је утолико ова награда за њу већа, истиче позната Суботичанка.

Победничка колекција инспирисана је исконском жељом човека да спозна шта се налази са оне друге стране – света, месеца, дуге, каже Марија. И овај пут, користила је, како каже, племените материјале, уз, наравно незаобилазну чипку, по којој је надалеко позната.

У немилосрдном модном свету, Марија Шабић опстаје и гради своје име више од 30 године, а њена модна кућа „Фара“ прославила је Суботицу далеко ван граница наше земље. Део победничке колекције витке манекенке прошетале су и у центру светске моде – Милану, док мисице Србије најчешће носе управо њене вечерње тоалете, будући да је годинама официјална креаторка за Мисс Србије.

Остале вести из ове категорије