Магазин Дани

Друштво

Зимски вашар од 5. децембра до 13. јануара

Каролина Башић | 6. децембар 2017. | 14:28 | Друштво

Зимски вашар од 5. децембра до 13. јануара

Традиционални зимски вашар „Винтерфест“, седми по реду, јуче је свечано отворен у нашем граду.

Време божићних и новогодишњих празника је период даривања а Винтерфест са 70 штандова на којима су изложени  уникатни предмети, уметничке рукотворине, слаткиши, сухомеснати производи, право је место за све који намеравају да обрадују своје најмилије. Осим тога, Зимски вашар употпуњује празничну атмосферу у Суботици.

 „Све до 13. јануара, бићемо овде како бисмо сви заједно дочекали празнике, које жељно ишчекујемо током целе године, а ту пре свега мислим на Божић и Нову годину. Пошто су празници време када сви желимо својим најмилијима да дарујемо лепе поклоне, дођите на вашар, прошетајте се и видећете да овде има заиста дивних ствари, које некоме можете да поклоните,“ рекла је Илинка Вукоја, директорка ЈКП „Суботичке пијаце“.

Осврнувши се на вашаре који се организују у региону, Вељко Војнић, заменик председника Скупштине града истакао је да наш Винтерфест не заостаје за њима.

„Могу да кажем да наш вашар има сличан или готово исти садржај као и други које сам видео. Поносни смо да Суботица одржава средњеевропску традицију, јер сви средњевропски градови имају овакве божићно-новогодишње вашаре. Стога, могу да кажем да ми је задовољство и част да овај седми вашар отворим,“ додаје Вељко Војнић, заменик председника Скупштине града Суботице.

Вашар ће бити отворен за посетиоце свакога дана, у периоду од 9 до 21 час,  до 13. јануара 2018. године.

Остале вести из ове категорије