Магазин Дани

Друштво

Зимски ваšар од 5. децембра до 13. јануара

Каролина Башић | 5. децембар 2017. | 14:28 | Друштво

Зимски вашар од 5. децембра до 13. јануара

Традиционални зимски ваšар „Винтерфест“, седми по реду, јуче је свечано отворен у наšем граду.

Време божићних и новогодиšњих празника је период даривања а Винтерфест са 70 šтандова на којима су изложени  уникатни предмети, уметничке рукотворине, слаткиšи, сухомеснати производи, право је место за све који намеравају да обрадују своје најмилије. Осим тога, Зимски ваšар употпуњује празничну атмосферу у Суботици.

 „Све до 13. јануара, бићемо овде како бисмо сви заједно дочекали празнике, које жељно иšчекујемо током целе године, а ту пре свега мислим на Божић и Нову годину. Поšто су празници време када сви желимо својим најмилијима да дарујемо лепе поклоне, дођите на ваšар, проšетајте се и видећете да овде има заиста дивних ствари, које некоме можете да поклоните,“ рекла је Илинка Вукоја, директорка ЈКП „Суботичке пијаце“.

Осврнувšи се на ваšаре који се организују у региону, Вељко Војнић, заменик председника Скупšтине града истакао је да наš Винтерфест не заостаје за њима.

„Могу да кажем да наš ваšар има сличан или готово исти садржај као и други које сам видео. Поносни смо да Суботица одржава средњеевропску традицију, јер сви средњевропски градови имају овакве божићно-новогодиšње ваšаре. Стога, могу да кажем да ми је задовољство и част да овај седми ваšар отворим,“ додаје Вељко Војнић, заменик председника Скупšтине града Суботице.

Ваšар ће бити отворен за посетиоце свакога дана, у периоду од 9 до 21 час,  до 13. јануара 2018. године.

Остале вести из ове категорије