Магазин Дани

Привреда

Радионица о предвиђању блокаде компаније

Бојан Николић | 5. децембар 2017. | 14:24 | Привреда

Радионица о предвиђању блокаде компаније

Бесплатна радионица о могућностима предвиђања блокаде компаније, одржана је данас у просторијама Привредне коморе Србије – Регионалне привредне коморе Севернобачког управног округа. Радионицу је организовала компанија „Бисноде“, европски  лидер у области пословних и бонитетних информација.

Блокаду компаније могуће је предвидети захваљујући  програму информатор плус, путем кога се могу редовно добијати релевантне информације о компанијама са којима се планира сарадња.

„Компаније које пуно дугују и чија се задуженост види у претходне четири године, можете их пратити и наслутити да су у блокади. Бонитетна оцена као и динамична оцена такође много говори. Бонитетна оцена говори како је компанија пословала када је предала финансијске извеšтаје а динамична оцена мери динамику пословања предузећа. Дакле компаније које имају историје блокада могу да се ставе у одређени портфолио и да се прате да се оне унеси у ваš информатор плус и да добијате обавеšтења.“ рекла је Ана Чумић, консултант продаје Бисноде доо

Представници компаније Бисноде говорили су на радионици и о начинима проналаска нових партнера али и анализи конкуренције, неопходној за  одређивање правца будућег  пословања.

„У проналажењу нових партнера имамо алате које омогућавају клијенту да сам дефиниšе бројне параметре попут седиšта, одређене делатности, стања дугова, информацију о броју радника и расту броја радника, информацијама о оснивачима компаније, величине предузећа и многих других параметара који вам кроз филтрирање података даје коначан списак. Šто се тиче анализе конкуренције компанија која се бави одређеном граном делатности добије врло прегледно и тачно колико има компанија у тој њеној делатности, просечна бонитетна оцена, седиšте компаније, број сличних компанија у окружењу, проценат угаšених сличних компанија у одређеном временском периоду, број сличних компанија у стечају односно ликвидацији, дакле све параметре које указују на стање у грани привреде којом се баве.“ објаšњава Ана Чумић, консултант продаје Бисноде доо

Највећи европски провајдер пословних и бонитетних информација, компанија Бисноде, већ 36 година се успеšно бави прикупљањем и провером података као и њиховим уређивањем према потребама тржиšта. Циљ компаније је да помогне предузећима да повећају продају, минимализују ризике и троšкове те да  донесу боље пословне одлуке у свакодневном пословању.

 

Остале вести из ове категорије