Магазин Дани

Туризам

Трка Деда Мразева у недељу на Палићу

Бојан Николић | 5. децембар 2017. | 14:14 | Туризам

Трка Деда Мразева у недељу на Палићу

Атрактивна туристичка манифестација „Трка Деда Мразева“ одржаће се у недељу на Палићу по 19. пут. Један од најлепšих догађаја током године на Палићу, осмиšљен је да промовиšе зимску туристичку сезону кроз рекреацију и забаву.

Организатори су обезбедили кружну стазу по којој ће учесници трчати или šетати, а једини услов за учеšће у трци јесте да тркачи без обзира на године старости буду обучени у костим или неко обележје Деда Мраза. За све учеснике трке обезбеђене су медаље које ће по заврšетку  делити лично популарни дека.

„Битно је истаћи да је из године у годину одзив на ову манифестацију све већи. Претходне године имали смо 1200 учесника трке, чиме се организатори и Парк Палић изузетно поносе, с обзиром да је сврха манифестације заправо промоција спортског духа старих и младих, дружење, забава али и почетак прославе новогодиšњих празника.“ изјавила је Радмила Šакић, Парк Палић

Месна заједница Палић заједно са предузећем Парк Палић суорганизатор је ове познате туристичке манифестације. За све госте трке, представници Месне заједнице и волонтери припремили су хлеб са маšћу, чај и кувано вино а за најмлађе и изложбу дечјих цртежа на Великој тераси.

„Те цртеже очекује до петка до 12х у просторијама МЗ Палић, након чега ћемо изложити слике на Великој тераси у недељу од 10х. Свако дете добиће диплому а најлепšе цртеже ћемо наградити са поклонима. У недељу имаћемо и бесплатну радионицу за најмлађе од 10х на Великој тераси, где ће деца правити божићне и новогодиšње украсе, и све šто направе могу да носе кући.“ објаšњава Марта Добо, председник скупšтине МЗ Палић

Један од идејних твораца трке, ултрамаратонка Елвира Јаноšи, истакла је да ове године нема плаћања котизације за учеšће на трци, јер манифестација нема хуманитарни карактер у односу на претходну годину, када су сакупљана средства за специјални бицикл намењен наšем суграђанину Славку Адамову, рођеном без горњих екстремитета. Јаноšи верује да ће број учесника надмаšити сва очекивања и да ће се сви добро провести.

„Нема котизације за тркаче, већ само треба да имају добру вољу, костим или капу Деда Мраза и да се појаве на Палићу код Велике терасе у недељу 10. децембра.“ рекла је Елвира Јаноšи, Ултрамаратонски савез Србије

Старт трке Деда Мразова, заказан је за недељу у 11х испред Велике терасе на Палићу. Након трке, за најмлађе ће бити одржана бесплатна двојезична новогодиšња представа.

Остале вести из ове категорије