Магазин Дани

Туризам

Трка Деда Мразева у недељу на Палићу

Бојан Николић | 6. децембар 2017. | 14:14 | Туризам

Трка Деда Мразева у недељу на Палићу

Атрактивна туристичка манифестација „Трка Деда Мразева“ одржаће се у недељу на Палићу по 19. пут. Један од најлепших догађаја током године на Палићу, осмишљен је да промовише зимску туристичку сезону кроз рекреацију и забаву.

Организатори су обезбедили кружну стазу по којој ће учесници трчати или шетати, а једини услов за учешће у трци јесте да тркачи без обзира на године старости буду обучени у костим или неко обележје Деда Мраза. За све учеснике трке обезбеђене су медаље које ће по завршетку  делити лично популарни дека.

„Битно је истаћи да је из године у годину одзив на ову манифестацију све већи. Претходне године имали смо 1200 учесника трке, чиме се организатори и Парк Палић изузетно поносе, с обзиром да је сврха манифестације заправо промоција спортског духа старих и младих, дружење, забава али и почетак прославе новогодишњих празника.“ изјавила је Радмила Шакић, Парк Палић

Месна заједница Палић заједно са предузећем Парк Палић суорганизатор је ове познате туристичке манифестације. За све госте трке, представници Месне заједнице и волонтери припремили су хлеб са машћу, чај и кувано вино а за најмлађе и изложбу дечјих цртежа на Великој тераси.

„Те цртеже очекује до петка до 12х у просторијама МЗ Палић, након чега ћемо изложити слике на Великој тераси у недељу од 10х. Свако дете добиће диплому а најлепше цртеже ћемо наградити са поклонима. У недељу имаћемо и бесплатну радионицу за најмлађе од 10х на Великој тераси, где ће деца правити божићне и новогодишње украсе, и све што направе могу да носе кући.“ објашњава Марта Добо, председник скупштине МЗ Палић

Један од идејних твораца трке, ултрамаратонка Елвира Јаноши, истакла је да ове године нема плаћања котизације за учешће на трци, јер манифестација нема хуманитарни карактер у односу на претходну годину, када су сакупљана средства за специјални бицикл намењен нашем суграђанину Славку Адамову, рођеном без горњих екстремитета. Јаноши верује да ће број учесника надмашити сва очекивања и да ће се сви добро провести.

„Нема котизације за тркаче, већ само треба да имају добру вољу, костим или капу Деда Мраза и да се појаве на Палићу код Велике терасе у недељу 10. децембра.“ рекла је Елвира Јаноши, Ултрамаратонски савез Србије

Старт трке Деда Мразова, заказан је за недељу у 11х испред Велике терасе на Палићу. Након трке, за најмлађе ће бити одржана бесплатна двојезична новогодишња представа.

Остале вести из ове категорије