Магазин Дани

Култура

Караван игре гостовао у Суботици

Каролина Башић | 26. новембар 2017. | 14:24 | Култура

Караван игре гостовао у Суботици

У Суботицу је у суботу стигао Караван игре, манифестација у оквиру које је организован богат целодневни програм у Дечјем позориšту.

Пројекат „Караван игре“ реализује се од септембра до децембра у 15  градова Србије, са циљем да кроз уметничке, креативне и едукативне интерактивне програме промовиšе уметничку игру. Идеја манифестације је да класичан балет и савремену игру приближи посетиоцима кроз различите културне садржаје и тиме пробуди љубав према овој врсти уметности. Публика је имала прилику да види младе играче, али и професионалце из Народног позориšта из Београда.

Дугорочан циљ овог пројекта јесте да се у градовима у којима Караван гостује види какво је интересовање, колико има публике, као и да ли постоје услови у којима се ова уметност може реализовати.

Организатори истичу да је овај пројекат важан и због даље сарадње са градовима у којима Караван гостује, а која је у суботичкој локалној самоуправи ове године успеšно остварена.

Организатори манифестације су Национална фондација за уметничку игру и Београдски фестивал игре, уз подрšку Арт Ментора из Луцерна и Министарства државне управе и локалне самоуправе Републике Србије у сарадњи са градовима као домаћинима. Покровитељ пројекта је председница Владе Републике Србије, Ана Брнабић.

Остале вести из ове категорије