Магазин Дани

Политика

Рационализација и буджет изазвали полемику одборника

Маријана Толимир | 16. новембар 2017. | 13:26 | Политика

Рационализација и буджет изазвали полемику одборника

Деветомесечни извештај о остварењу буджета Града, као и Одлука о максималном броју запослених на неодређено време у систему локалне самоуправе, изазвали су највећу пажњу одборника на 12. редовном заседању Скупштине града.

Са 41 гласом за, 6 против и једним уздржаним, одборници су већином гласова донели Одлуку о максималном броју запослених на неодређено време, која предвиђа отпуштање укупно 215 радника из система локалне самоуправе. За градоначелника тема јесте болна, али ће се спровести на исправан и људски начин. Највећи терет ће, како је казао, поднети Градска управа, у којој ће се укинути близу 50 радних места.

И за опозицију, смањење броја запослених болна је тема, међутим, за одлуку нису гласали, јер изражавају сумњу да ће бити спроведена, како су рекли -  суштински.

Готово двочасовну расправу изазвао је и Извештај о остварењу буджета. Док је владајућа коалиција задовољна пуњењем градске касе, наглашавајући да капитални пројекти попут изградње зграде Народног позоришта не стоје, већ теку, опозициони Покрет за грађанску Суботицу, незадовољан је остварењем буджета, признајући да је једино повећан приход по основу пореза на зараде.

Осим рационализације и извештаја о остварењу буджета, те другог ребаланса буджета за 2017. годину, одборници су данас одлучивали и о плановима генералне регулације за поједине делове града, као и о разрешењи и именовању чланова неколико основних и средњих школа у Суботици.

Остале вести из ове категорије