Магазин Дани

Политика

Рационализација и буджет изазвали полемику одборника

Маријана Толимир | 15. новембар 2017. | 13:26 | Политика

Рационализација и буджет изазвали полемику одборника

Деветомесечни извеšтај о остварењу буджета Града, као и Одлука о максималном броју запослених на неодређено време у систему локалне самоуправе, изазвали су највећу пажњу одборника на 12. редовном заседању Скупšтине града.

Са 41 гласом за, 6 против и једним уздржаним, одборници су већином гласова донели Одлуку о максималном броју запослених на неодређено време, која предвиђа отпуšтање укупно 215 радника из система локалне самоуправе. За градоначелника тема јесте болна, али ће се спровести на исправан и људски начин. Највећи терет ће, како је казао, поднети Градска управа, у којој ће се укинути близу 50 радних места.

И за опозицију, смањење броја запослених болна је тема, међутим, за одлуку нису гласали, јер изражавају сумњу да ће бити спроведена, како су рекли -  суšтински.

Готово двочасовну расправу изазвао је и Извеšтај о остварењу буджета. Док је владајућа коалиција задовољна пуњењем градске касе, наглаšавајући да капитални пројекти попут изградње зграде Народног позориšта не стоје, већ теку, опозициони Покрет за грађанску Суботицу, незадовољан је остварењем буджета, признајући да је једино повећан приход по основу пореза на зараде.

Осим рационализације и извеšтаја о остварењу буджета, те другог ребаланса буджета за 2017. годину, одборници су данас одлучивали и о плановима генералне регулације за поједине делове града, као и о разреšењи и именовању чланова неколико основних и средњих šкола у Суботици.

Остале вести из ове категорије