Магазин Дани

Друштво

Данас почиње трећи Фестивал хорора и вина

Каролина Башић | 14. септембар 2017. | 12:52 | Друштво

Данас почиње трећи Фестивал хорора и вина

Трећи Фестивал хорора и вина, под слоганом „Ускрснуће хорора и вина“, почиње данас, а завршава се у суботу 16. септембра. Током три дана фестивала, у биоскопу Абазија на Палићу, биће приказано шест запажених остварења хорор жанра, уз две атрактивне специјалне пројекције. Гости Фестивала биће италијански редитељ и сценариста Руђеро Деодато и италијанска глумица Карлота Морели.

Фестивал хорора и вина, данас у 20 часова, отвориће холивудски хорор „Амитивил: Буђење“, два сата касније биће приказано остварење „Злокобна апликација“. Другог дана фестивала публику очекује „Балада у крви“, након чега следи кратки филм „Живот по Москрију“, а вече ће затворити шпански филм „Ноћ девице“. Последњег дана, у суботу, одржаће се вински сегмент фестивала, када ће публика, уз одлична вина, уживати у пројекцији једног култног филма, након чега следи страшни „Фебруар“. Фестивал ће затворити језиви хорор „Најдража сестра“.

Мирослав Могоровић, директор Фестивала: „Фестивал је сам по себи посебан, јер истиче један сегмент филмске уметности који није толико заступљен на фестивалима. Пре две године, Милан Тодоровић и ја, започели смо ову причу. Милан Тодоровић је наш млади редитељ који је већ до сада снимио два међународно успешна хорор филма, а ја сам већ дуги низ година ангажован на разним фестивалима. Тада сам почињао да реновирам биоскоп Абазија, који је изгледао као идеалан простор да се у њему дешава фестивал хорора, био је напуштен и разрушен. А сада, неколико година касније, биоскоп је сређен и фестивал почиње да функционише, као нешто што је већ препознато у свету жанровског филма. Ове године, по други пут додељујемо награду „Бела Лугоши“ за допринос хорор уметности. Добитник овогодишње награде је Руђеро Деодато, велико име хорор филма и уметности, јер је са својим филмом „Канибал холокауст“, који је снимљен 80-тих година прошлог века, скоро завршио у затвору, јер је то било толико провокативно и застрашујуће, да је изазивало саблажњивање јавног мњења. Публика ће имати прилику да одгледа тај филм и да се упозна са господином Деодатом, у суботу у 20 сати, када ће бити уручена и награда.“

Цена дневне улазнице износи 150 динара, док је за појединачне пројекције потребно издвојити 100 динара. Уз улазницу, у четвртак и петак, посетиоци ће добити бесплатну чашу вина, а последња два дана фестивала, након филмова страве и ужаса, од поноћи следи музика познатих ДЈ-ева из иностранства.

Остале вести из ове категорије