Магазин Дани

Спорт

Чанак склапа тим за предстојеће изазове

Бојан Николић | 12. септембар 2017. | 12:31 | Спорт

Чанак склапа тим за предстојеће изазове

Враћање КК Спартак на кошаркашку мапу Србије у претходној сезони показало се као више него успешан пројекат. Са Алимпијевићем а потом и Јончевским на клупи, плави голубови играли су завршницу Купа Радивоја Кораћа и Суперлиге Србије, раме уз раме са нашим најбољим екипама које годинама владају кошарком на Балкану.

Завршетком сезоне, кренуло се у постављање нових темеља и нових циљева за почетак нове сезоне. Са одласком тренерског дубла Јончевски-Вагић, остало је упражњено место на клупи плавих голубова, а одговорност је преузео  прослављени кошаркаш  Ненад Чанак који пред собом има задатак остваривања што бољих резултата и афирмисања играча. Спартак ће се и ове сезоне такмичити у Кошаркашкој лиги Србије где ће због своје традиције али и прошлогодишњих резултата, бити у кругу тимова од кога се очекују добри резултати.

„Наравно да су амбиције врло високе,можда и нереалне, али заиста желим да дам све од себе, сву своју енергију и знање, колико год било мало или велико да пренесем играчима. Жеља ми је да усадим играчима да у ниједну утакмицу не улазе као аутсаједери, него да је свака утакмица шанса за победу, да је сваки тренинг прилика за напредак и ако то успем да урадим да ће резултати бити задовољавајући.“ рекао је Ненад Чанак, тренер КК Спартак

Уз промене на клупи, десиле су се и промене у играчком кадру. Клуб су напустили дете Спартака Предраг Прља који је прешао у редове Борца из Чачка, а такође од наредне сезоне нећемо гледати ни Јеленића, Кесара,Јовишића, Фекетеа, Матића док су у клубу остали капитен Николић, Лакета, Христов, Мишчевић, Куриджа и Лучић. Поред поменутих староседелаца, на тренингу се налази неколицина неафирмисаних играча на проби, па се до краја месеца очекује коначан састав екипе која ће у октобру започети нову сезону. Тренутно играчи су у пуном тренингу а уигравање је омогућено кроз серију припремних мечева.

„Припреме су сада фаза где већ излазимо из ствари везаних за кондицију и посвећени смо тактици и одигравању пријатељских утакмица. Има још месец дана до прве утакмице и ми у ходу радимо на припреми играча.“ изјавио је Ненад Чанак, тренер КК Спартак

Нова сезона у КЛС-у почиње 14. октобра, а први сусрет плави голубови играју у Панчеву против екипе Тамиша. Ове сезоне уз Спартак и Тамиш наступају Дунав из Старих Бановаца, Беовук, ОКК Београд, Младост Адмирал из Земуна, Слога, Раднички Крагујевац, Војводина, Вршац, Металац из Ваљева и дебитант КК Златибор који своје мечеве игра у Краљевим водама, популарном туристичком центру.

 

Остале вести из ове категорије