Магазин Дани

Туризам

Почиње реконструкција Велике терасе

Бојан Николић | 7. септембар 2017. | 14:16 | Туризам

Почиње реконструкција Велике терасе

Покрајински премијер Игор Мировић, обишао је данас  Велику терасу на Палићу, на којој почињу радови на реконструкцији.

Чувени објекат на обали Палићког језера, изграђен пре 106 година у стилу сецесије, ускоро ће добити неопходну климатизацију, додатне санитарне чворове и нови приступ великој конгресној дворани. Из покрајинског буджета, преко Управе за капитална улагања  намењено је 77,7 за ову инвестицију и уређење Великог парка.

„То је заједнички пројекат Града Суботице, Покрајинске владе. Истовремено су почели радови на изградњи пешачких стаза и реконтрукцији уличне расвете у стогодишњем парку на Палићу. То је сада посао који више не сме да стане, јер има још доста радова у будућности на овом објекти који ће доста значити за туристичку понуду Суботице, Палића и целе Војводине. Договорено је да у наредној фази од пролећа следеће године наставимо радове и потпуно завршимо објекат, да завршимо реконструкцију целог комплекса у наредних годину, две како би коначно започели са реализацијом елемената из Мастер плана развоја туристичке дестинације Палић који подразумева интезивнија улагања у комуналну инфраструктуру, изградњу објеката који би појачали туристичку понуду.“ рекао је Игор Мировић, председник Покрајинске владе

Уз реконструкцију постојећих објеката и паркова, градоначелник Суботице Богдан Лабан најавио је у будућности и улагања у нове садржаје, која би поред привлачења нових туриста, додатно охрабриле инвеститоре да улажу у Палић.

„Нормално да ћемо наставити са улагањем и како је председник Покрајинске владе рекао да наставимо са опремањем комуналне инфраструктуре и путне инфраструктуре али такође и са новим садржајима како би привукли инвеститоре. У току су припреме за следећу годину, и ја сам сигуран да ћемо уз помоћ Републичке и Покрајинске владе имати чиме да се похвалимо за наредну туристичку годину.“ изјавио је Богдан Лабан, градоначелник Суботице

Палић је једна од дестинација коју су републички органи означили као приоритет за инвестиције и развој, пре свега због географског положаја, традиције али и атрактивности. Извори лековитих термалних вода, стогодишњи парк, зоо врт и други туристички потенцијали, могли би ускоро добити нове садржаје који би умногоме допринели бољем развоју туризма на северу наше земље.

Остале вести из ове категорије