Магазин Дани

Туризам

Концерт групе „Тхе Фрајле“ у суботу на Летњој позорници

Бојан Николић | 7. септембар 2017. | 14:05 | Туризам

Концерт групе „Тхе Фрајле“ у суботу на Летњој позорници

Акустични бенд „Тхе Фрајле“ одржаће у суботу  концерт на Палићу у прелепом амбијенту Летње позорнице, а у склопу промовисања новог албума по ком  турнеја носи име —„Лјубав на дар“.

Четири грације – Марија Мирковић, Наташа Михајловић и сестре Јелена и Невена Буча, основале су 2009. године бенд „Тхе Фрајле“ који се од самог почетка издвојио на музичком небу Србије својом јединственошћу. Занимљива чињеница је да је бенд настао током радног лета у Црној Гори, где су девојке препознале међусобну складност и спремност да искораче из анонимности.

„Десило се да смо препознали да смо добар тим и да када не треба да се спава, ми не спавамо. Много рада, много одрицања је потребно да дођете до неких ствари и ми смо једноставно то препознале једна у другој, да имамо ту неопходну енергију, амбицију. Наравно кренуле смо у ауторску музику, а чак смо и пре тога ми учествовали на појединим фестивалима са ауторском музиком, међутим ово је била добитна формула. Тако да све се то десило и ево након осам година, иако кажу да је то женски бенд ми смо доказ да дуго трајемо.“ рекла је Јелена Буча, „Тхе Фрајле“

Четири вокала и две акустичне гитаре током више од 8 година постојања певају песме о љубави и уз елементе кабареа али и примесе бројних музичких праваца, праве фантастичну атмосферу на својим наступима.

„Биле смо вредне протеклих година, имамо нови албум који је изашао крајем априла и у суботу људи могу да очекују неке нове песме са албума „Лјубав на дар“, свираћемо песме са првог албума попут Ицх лиебе дицх и неке обраде. Наравно анегдоте које смо доживљавале успут, то ћемо исто причати пошто смо веома брбљиве. Дођите на концерт да се дружимо. „изјавила је Наташа Михајловић, „Тхе Фрајле“

Једна од песама са новог албума, занимљивог наслова „Пекар“ настала је управо на обали Палићког језера, где су „Фрајле“ претходне године нашле мир и одмор од свих обавеза, али и инспирацију за нежну љубавну песму, коју ће наши суграђани чути у суботу.

„То је љубавна песма али смо је назвали „Пекар“ јер је прича око пекара који треба само да угаси светла за заљубљене и да направи романтику, пошто је он једини који ради ноћу. Молимо га да угаси светла јер је пун месец изнад града, ноћ је светла куда сада?“ објашњава Наташа Михајловић, „Тхе Фрајле“

Суботњи концерт групе „Тхе Фрајле“ на Летњој позорници почиње у  20 часова. Карте по цени од 1.000 динара  могу се купити у цаффе бару „Виа дел Порто“ у Рудић улици или у бутику „Еволутион“ на Корзоу. Организатори су најавили да ће у случају падавина, концерт померити за прво наредно вече са повољним временским приликама.

Остале вести из ове категорије