Магазин Дани

Привреда

Положен камен темељац за производну халу компаније „Каминада“

Бојан Николић | 7. септембар 2017. | 12:57 | Привреда

Положен камен темељац за производну халу компаније „Каминада“

Председник Покрајинске владе Игор Мировић  и власник италијанске компаније „Каминада“, Алдо Каминада, положили су данас камен темељац  за изградњу производне хале ове компаније у Привредној зони Мали Бајмок  у Суботици.

Италијанска компанија „Каминада“ са седиштем у Милану, европски је лидер у термопластичној изради калупа, чија се примена налази у бројним производним секторима привреде. На простору Привредне зоне Мали Бајмок ниче производна фабрика, која ће у почетку запошљавати 25 људи, а план је да  их, са развојем производње, буде укупно 100. Власник компаније „Каминада“ Алдо Каминада,  приликом полагања камена темељца, истакао је да је импресиониран  брзом реакцијом свих надлежних институција, на чему се захвалио покрајинској и републичкој влади.

„Захваљујем се АП Војводини на помоћи и желим да нагласим да у Италији овако брзо решавање дозвола и услова за развој инвестиције није могуће. Такође желим да се захвалим државним институцијама ваше земље на ажурности и пажњи према инвеститорима.“ изјавио је Алдо Каминада, власник компаније „Каминада“

Председник Покрајинске владе Игор Мировић  је рекао да су инвестиције и запошљавања слика нове Војводине која у протеклих годину дана бележи смањење са 19 на нешто мање од 13 одсто незапослених.

„Та слика потврђује се и кроз финансијску добит, где бележимо раст прихода и од пореза на зараде и од пореза на добит компанија, и то нам омогућава да инвестирамо у нове индустријске зоне, у комуналну инфраструктуру, здравствени систем као нпр у Суботици где смо инвестирали у Општу Болницу, да инвестирамо у саобраћајну инфраструктуру и да једноставно унапређујемо све области живота и рада у нашој земљи.“ рекао је председник Покрајинске владе Игор Мировић

Нова инвестиција у Привредној зони, смањила је слободне капацитете за даље ширење. Локална самоуправа планира ширење капацитета за привлачење нових инвеститора али и брзи завршетак изградње Царинског терминала, неопходног за лакше пословање компанија у Малом Бајмоку.

„Нама предстоји проширивање Привредне зоне јер су капацитети попуњени. Уз помоћ Владе Републике Србије, током овог месеца завршићемо радове на изградњи Царинског терминала, и то ће учинити ову индустријску зону велелепном, односно град у малом, који ћемо потом обогаћивати новим садржајима у складу са потребама инвеститора.“ објашњава Богдан Лабан, градоначелник Суботице

Компанија „Каминада“ је раније на јавној лицитацији купила земљиште на ком ће нићи нова фабрика, за шта је уговор потписан у марту. Занимљиво је да су им прве комшије компанија Аметек и Дункермоторен, са којима од раније имају партнерску сарадњу, па је сама инвестиција за Италијане од изузетне стратешке важности.

 

Остале вести из ове категорије