Магазин Дани

Политика

Лабан: Тврдим да сам жртва мафијашке клопке

Редакција Дани | 29. август 2017. | 16:51 | Политика

Лабан: Тврдим да сам жртва мафијашке клопке

Градоначелник Суботице Богдан Лабан се, у обраћању јавности након што су медији објавили снимак инцидента у ком је учествовао протекле суботе,  извинио Суботичанима и грађанима Србије због тешких и непримерених речи које је том приликом користио. Иако је разговор био приватан, то, како каже, није смело да му се догоди као неком ко обавља важну јавну функцију.

„ Нажалост, моја породица и ја смо већ неколико месеци изложени најгорем прогону, претњама, клеветама, увредама и мислим да нема човека који не би био љут и спреман да брани своју част на сваки начин.“

Лабан је рекао да је дубоко уверен да се ради о изрежираном случају  а да у прилог томе говори и данашња конференција за медије коју су, како је истакао, експресно сазвали Саша Јанковић и Јене Маглаи, ком, као његовом претходнику, који је град задужио и упропастио, сметају резултати постигнути у протеклих 14 месеци.

„Стојим иза свега што сам рекао. Не бежим ни од кога. Овај град водим на најбољи могући начин, нема крађе, нема малверзација нити ће их бити док сам ја и један дан одговоран за то, а будућност ће показати на који начин ћемо се ми понашати а на који начин ће се понашати опозиција. Тврдим и стојим иза тога, да сам жртва мафијашке клопке и изрежираног случаја, што ме не оправдава, али се сигурно померити са црте нећу господи каква су Јанковић и Маглаи.“

Лабан је нагласио да не бежи од одговорности, која је непобитна, те да ће о њој одлучивати странка. На питање новинара да ли сматра да је довољно то што се извинио и да ли ће поднети оставку, Лабан је рекао да ће одговори на сва питања бити познати наредних дана.

Остале вести из ове категорије