Магазин Дани

Политика

Усвојен програм издавња пољопривредног земљишта

Маријана Толимир | 25. август 2017. | 12:37 | Политика

Усвојен програм издавња пољопривредног земљишта

На другом ванредном заседању Скупштине града, пред одборницима се данас нашла једна тачка - Доношење Решења о доношењу Програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта на територији Града Суботице за 2017. годину.

Са 42 гласа за, 12 против и 2 уздржана, одборници су данас усвојили план коришћења државног пољопривредног земљишта у Суботици. Главна примедба опозиције, која није гласала за решење, била је да се са програмом касни готово шест месеци. Члан Градског већа, Шимон Острогонац, објаснио је да је тачно да се каснило, али због доношења новог закона, као и права пречег закупа сточарима, што закон предвиђа први пут. Због многобројних тешкоћа, примедбе је Град проследио Министарству пољопривреде.

Због кашњења са програмом издавања земљишта, ситуација на терену је веома лоша, навео је Данијел Ковачић, одборник из редова опозиционе Демократске странке.

Од укупно 16.000 хектара државног пољопривредног земљишта, 9.000 је издато сточарима по почетној лицитационој цени, док ће се остатак, према процени надлежних, наћи на лицитацији у октобру. Процене су да ће, по овом основу, градска каса приходовати између 100 и 120 милиона динара, као и сваке године.

Остале вести из ове категорије